Västgötahästar vid Kriterieauktionen, del 3

Kriterieauktionen i Stockholm pågår för fullt. I vanlig ordning presenterar vi de västgötauppfödningar som är anmälda och avslutar nu med lördagens hästar...

Auktionsnr 288 Önas Johanna

Sto e. Celebrity Secret - Undine Boko.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Mamman Undine Boko travade 1.14,6ak som tvååring borta i USA och är en avkomma till Imminent Hanover, som nådde fina framgångar som unghäst i USA.

Auktionsnr 292 Önas Jocke

Hingst e. Dream Vacation - Vespasiano.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

En halvbror till Önas Hamra (e. Laddie), som vann debuten för Åke Svanstedt tidigare i år och har dragit in runt 100 000 kronor.

Auktionsnr 301 Fountainebleau

Sto e. Clerk Magistrate - Zu du Gazeau.

Säljare: Eivor och Gerhard Lindén, Broddetorp.

Ostartade Zu du Gazeau har lyckats strålande i aveln och lämnat bl a topphästarna La Chapelle (e. Spotlite Lobell), miljonärska, Toulouse (e. Turbo Thrust) och Beauzac (e. Buvetier d´Aunou).

Auktionsnr 309 Mistake Southwind

Sto e. Celebrity Secret - Appia.

Säljare: Härlingstorp Stuteri, Kvänum.

Mamman Appia är ung i aveln och har här sin andra avkomma. Hon är en dotter till Twilight, som har lämnat många fina hästar, bl a Breeders´ Crown-tvåan för fyraåringar 2005, Cortina.

Auktionsnr 319 Mixed Southwind

Sto e. Flirtin Man - Borga Beyonice.

Säljare: Härlingstorp Stuteri, Kvänum.

Första avkomman till ostartade Borga Beyonice (e. Windsong´s Legacy), som är en helsyster till Borga Crash och unghäststjärnan Global Nova.

Auktionsnr 321 Conrads Wilhelm

Hingst e. Crazed - Björboflickan.

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

Björboflickan var en fin tävlingshäst, som drog in nästan 500 000 kronor. Här har hon nu sin tredje avkomma. Den första är tyvärr död och den andra, Conrads Adam, är 2 år och ännu så länge ostartad. Han gick dock ett godkänt kvallopp på Axevalla i söndags.

Auktionsnr 339 Conrads Sofia

Sto e. Judge Joe - Conrads Mia.

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

Mamman Conrads Mia kommer ur en riktigt fin syskonskara och var själv en ganska duglig tävlinghäst. Hon har bara en tidigare avkomma och denna har ännu inte startat.


Auktionsnr 340 Miss Wood

Sto e. Goetmals Wood - Copigirl.

Säljare: Eivor och Gerhard Lindén, Broddetorp.

Andra avkomman till fina Copigirl, vinnare av 20 (!) segrar och nästan 700 000 kronor. Det är en mycket gedigen moderstam långt bakåt i tiden, exempelvis har vi Copigirls mormor Zumilla Abbey, som har lämnat bl a den flerfaldige miljonären Mr Lucken.

Auktionsnr 345 Symphonic Land

Hingst e. Symphonic Hanover - Global Discount.

Säljare: Stuteri Palema/Benders Sverige AB, Kvänum.

Tredje avkomman till Global Discount (e. Lindy´s Crown). De tidigare är Livi Evergreen, vinnare 215 000 kronor, samt Livi Giant, som debuterade med att vara tvåa på 1.18,2/2140 meter helt nyligen.

Auktionsnr 351 Stella Palema

Sto e. Symphonic Hanover - Elinor Palema

Säljare: Stuteri Palema/Benders Sverige AB, Kvänum.

Mamman Elinor Palema var själv en bra tävlingshäst och har en fantastiskt fin moderstam med Stall Palemas gamla toppmärr Haha Arden i botten. En av Elinor Palemas avkommor, Gabriella Palema, har inlett lovande och vann på 1.16,3/2140 meter på Åby i torsdags.

Auktionsnr 353 Alf H.L.

Hingst e. Alf Palema Eliza´s Crazy Girl.

Säljare: Stall Hultgren-Lusensky, Tidaholm.

Första avkomman till toppmärren Eliza´s Crazy Girl, som nådde massor av framgångar som unghäst och drog in nästan 900 000 kronor under tävlingskarriären.

Auktionsnr 360 Conrads Björn

Hingst e. Crazed - Fame Brodda.

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

Mamman Fame Brodda är ostartad och har här sin tredje avkomma. Ingen av de övriga har ännu startat.

Auktionsnr 362 Önas Jill

Sto e. Symphonic Hanover - Önas Ferlippa.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Önas Ferlippa (e. Barbeque) är en ostartad märr, som här har sin första avkomma. Hon kommer ur en fin syskonskara, som bl a innehåller V75-vinnarna Md Sidwell,Black Woman och Figo Gross.

Auktionsnr 370 Önas Jenny

Sto e. Flirtin Man - Goodtime Doll.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Mamman Goodtime Doll är helsyster med en riktig storstjärna borta i USA, Goodtimes, 1.10,0ak och vinnare av 11,7 miljoner svenska kronor.

Auktionsnr 380 Bjödne Va Bene

Hingst e. Dream Vacation - Impromptu Hall.

Säljare: Alebäcks Stuteri AB, Lidköping.

De två första avkommorna till Impromptu Hall (e. Like A Prayer) är exporterade till Finlamd, så här hemma har hon ännu ingen i startbar ålder. Själv är hon ostartad, men har en i USA mycket meriterade morbror i Cincinnati Kid.

Auktionsnr 381 Önas Josefin

Sto e. From Above - In Trouble.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Mamman In Trouble är halvsyster med mycket framgångsrike Lost Without You, vinnare av stora lopp både här i Sverige och i Frankrike.

Auktionsnr 383 Önas Julietta

Sto e. Clerk Magistrate - Önas Ingrid M.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Önas Ingrid M. (e. Smasher) är precis som nr 362, Önas Jill, en ostartad märr, som kommer ur en fin syskonskara, som bl a innehåller V75-vinnarna Md Sidwell,Black Woman och Figo Gross.

Auktionsnr 394 Filippa Palema

Sto e. Symphonic Hanover - Labyrint Palema.

Säljare: Stuteri Palema/Benders Sverige AB, Kvänum.

Mamman Labyrint Palema gjorde väl inget större väsen av sig på tävlingsbanan, men hon är helsyster med unghäststjärnan Banny Palema. Dessutom har ett annat helsyskon till hene, Nins Palema, lämnat V75-aktuelle Beckman.

Auktionsnr 396 Önas Jane

Sto e. Quiote Easy U.S - Lady Hornline.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Mamman Lady Hornline har bl a lämnat Neighbourhoodbully, som inledde karriären bra, men som tyvärr är död. Lady Hornline har toppfina syskon i form av Irish Hornline och Nebraska Hornline, båda miljonärer.

Auktionsnr 400 Önas Jonna

Sto e. Crazed - Limabeans.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Här har vi en halvsyster till en av de hästar som ingår i konsortiet Team Axevalla, som har fyra hästar hos Ulf Stenströmer. Det handlar i detta fall om Önas Igor (e. Flirtin Man).

Auktionsnr 409 Gunell Palema

Sto e. Celebrity Secret - Marie Palema.

Säljare: Stuteri Palema/Benders Sverige AB, Kvänum.

Mamman Marie Palema är själv ostartad, men har två mycket duktiga bröder i form av Abbe Palema och Glenn Palema. Detta är hennes andra avkomma.

Auktionsnr 410 Conrads Angela

Sto e. Clerk Magistrate - Marilyn Ås.

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

Mamman Marilyn Ås är halvsyster med bl a välkände Jademack Ås, PR-häst som Per-Åke Holmsten i många år. Hennes två första avkommor, Conrads Cecilia och Conrads Elsa, har gått ganska så bra på senare tid.

Auktionsnr 422 Global Revenue

Sto e. Rite On Line - Ninja November.

Säljare: Alebäcks Stuteri AB, Lidköping.

En spännande halvsyster till den fine unghästen Global Octopus (e. Lindy Lane), som inledde mer tre raka segrar för Akseli Lahtinen.

Auktionsnr 427 Big Va Bene

Hingst e. Dream Vacation - Novelle Ås.

Säljare: Alebäcks Stuteri AB, Lidköping.

Novelle Ås fick en bra start i aveln med Gandalf Pil (e. Starchip Entrprise), men sedan har det gått lite trögare. Detta är nu hennes tredje raka avkomma e. Dream Vacation, treåringen är hos Nilsgunnar Johansson i Mantorp, tvååringen är exporterad till Norge.

Auktionsnr 432 Önas Julle

Hingst e. Laddie - Picabo Street.

Säljare: Önahästen AB, Nossebro.

Önahästen har många hästar med vid denna auktion, merparten ston. Här är i alla fall en hingst och han ingår i en fin syskonskara med bl a Pauls Coffe, Önas Atlas, Önas Julius och Önas Garbo.

Auktionsnr 436 Dante de Castella

Hingst e. Sinou Madrik - Quantas Ada.

Säljare: Mikael Forsmoo, Tidaholm.

En av blott tre avkommor till den franske hingsten Sinou Madrik (e. Infant de Bossis) vid denna auktion.  Mamman Quantas Ada har som sin bästa avkomma hittills Rozzo Starline.

Auktionsnr 438 Conrads Emanuel

Sto e. Clerk Magistrate - Quenola Buttler.

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

Quenola Buttler tjänade själv 425 000 kronor som tävlingshäst och ingår i en mycket framgångsrik syskonskara tillsammans med bl a Nightmare Buttler pch Punk Buttler.

Auktionsnr 449 Conrads Express

Sto e. Celebrity Secret - S.J.´s Ballerina

Säljare: Ove Konradsson, Falköping.

OBS HÄSTEN ÄR STRUKEN

Auktionsnr 460 Chip de Castella

Hingst e. Infinitif - Sweetheart Pellini.

Säljare: Mikael Forsmoo, Tidaholm.

En av blott två avkommor till den italienske hingsten Infinitif (e. Pine Chip) vid denna auktion.  Mamman Sweetheart Pellini (dotter till toppstoet Tampa Beach) har tidigare lämnat bl a Justalittespot (e. Spotlite Lobell), som har gått bra för Håkan K Persson.